ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ετήσια Παράσταση Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων 14-5-2017.


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε την ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση την Κυριακή 14 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, με την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, τον Κώστα Γεροδήμο και την ορχήστρα του Σαράντη Δράμαλη στα χάλκινα. Σε μια παράσταση που κράτησε πάνω από δύο ώρες τα εφτά χορευτικά τμήματα και οι 200 χορευτές, κάθε ηλικίας, παρουσίασαν χορούς , στο Παραδομένο Τρόπο και Ύφος, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως Ήπειρο, Μακεδονία, Ζαγόρι, Θράκη, Ορεινή Ναυπακτία και Φωκίδα, Κοζάνη, Κόνιτσα, Μικρά Ασία. Φυσικά ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους χορούς του Συρράκου, τους οποίους και χόρεψαν τόσο το τμήμα ενηλίκων όσο και το τμήμα εμφανίσεων. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι χορεύτριες και για πρώτη χρονιά και οι χορευτές του τμήματος εμφανίσεων ερμήνευσαν όλα τα βλάχικα τραγούδια του Συρράκου, σε μια ύστατη προσπάθεια να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα τραγούδια του τόπου μας, στο βλάχικο γλωσσικό ιδίωμα που αργοσβήνει ενώ ερμήνευσαν επίσης τα περισσότερα τραγούδια και από τις τέσσερις περιοχές που παρουσίασαν.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Η κ. Παναγιώτα Μητροκώστα, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
Η κ. Κέλλυ Καραμάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου
Ο κ. Ιωάννης Καραμπίνας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στη δια βίου μάθηση
Ο κ. Ιωάννης Σεντελές, Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
Ο κ. Δημήτρης Τσιλογιάννης, Θεματικός Αντιδήμαρχος Β. Τζουμέρκων
Ο κ. Χρήστος Σκαμνέλος, Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και Πρόεδρος Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδος - Κάμπου
Ο κ. Κων/νος Σκούπρας, Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Η κ. Άννα Ζαλοκώστα, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Β. Τζουμέρκων
Η κ. Γωγώ Γιώτη, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών
Ο κ. Νίκος Γκίζας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Συρράκου 
Ο κ. Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, ο οποίος κάλυψε φωτογραφικά την παράσταση και
Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά.

Η ετήσια παράσταση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και η ανταμοιβή όλων των συντελεστών της ήταν το θερμό χειροκρότημα της γεμάτης αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» και οι πολύ καλές κριτικές που δέχθηκαν για το άψογο αποτέλεσμα που επήλθε ως απόρροια της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Στόχος του Συνδέσμου είναι ανάλογου βεληνεκούς παραστάσεις να πραγματοποιηθούν και τα επόμενα χρόνια με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη προβολή του Συρράκου και της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης του καθώς και  την καθιέρωση και την αναγνώριση ως ένα από τα αξιόλογα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης των Ιωαννίνων.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε γεύμα για όλους τους ενήλικες χορευτές του Συνδέσμου το οποίο εξελίχθηκε σε γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες υπό την μουσική συνοδεία της παραδοσιακής ζυγιάς του Ηλία Πλαστήρα και τον Κώστα Γεροδήμο καθώς και των χάλκινων του Σαράντη Δράμαλη. 

Ετήσια εκδήλωση Σ.Σ.Ι - Απόσπασμα ειδήσεων Ήπειρος TV1:


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου